Priopćenje povodom održane Skupštine KK Zadar

Puno je još borbe pred nama. Nakon što su 2017. navijači KK Zadar posredstvom UN Tornado dobili dva predstavnika u Nadzornom odboru, i to ljude koji su, suprotno čestom portretiranju u javnosti, klubu donijeli ne malen broj benefita i ušteda, danas, četiri godine nakon, vraćamo se na početak.

Osnivanjem Udruge Grad košarke cilj nam je bio (i još uvijek jest) osnažiti glas navijača u klubu na način da se spomenuta dva mjesta u NO KK Zadar prebace na legitimnu inicijativu kao što sama udruga jest te zatim demokratskim i transparentnim izborima na bazi stručnosti i poštenja odaberu osobe za nadzor rada kluba. Odaberu od strane svih nas, svih članova udruge, svih koji žele biti dio ove priče posvećene boljitku kluba i grada.

Nažalost, kao i često puta do sada – politika se umiješala. Proces oko rebalansa proračuna koji se pretvorio u prepucavanja i trakavicu, niz izjava i djela koje upućuju na neupućenost i nestručnost, rezultirao je promjenama. No promjenama od kojih one bitne u svojoj srži nisu korisne za klub.

Na današnjoj Skupštini potvrđen je Nadzorni odbor koji će se sastojati od pet osoba, mahom iz političkog miljea (3/5), bez dogovorenih predstavnika navijača i suprotno odredbi statuta o broju članova NO.

A zašto? Zato jer političari, bez realnog pokrića, misle da mogu vući konce nadzora i upravljanja u instituciji zvanoj KK Zadar.

Ovim putem javno izražavamo svoju rezigniranost i neslaganje s ovakvim činovima – sastavom i brojem osoba u NO, izigravanjem navijača i snažnim uplitanjem politike.

I dalje ćemo se nastaviti boriti za boljitak kluba sredstvima koje imamo na raspolaganju – srcem, poštenjem, znanjem i najvažnije od svega – potencijalom navijačkog puka KK Zadar.

Velike skupine ljudi koja može na jedan jako dobar način odabrati osobe čije iskustvo, profesionalni i osobni profili odgovaraju tome da mogu djelovati u nadzoru jednog ovakvog, velikog subjekta.

Želimo da navijači radi svoje brojnosti, tradicije, strasti i konačno – legitimiteta mogu dati jedan značajan obol rastu i razvoju kluba.

Borba tek sad kreće, i pozivamo vas da nam se u njoj pridružite. Iz dana u dan zajedno, idejama svih nas, proaktivno, idemo naprid. Naprid Zadar!