O Udruzi Grad košarke

Udruga "Grad košarke" osnovana je kao volonterski pokret zadarskih navijača i zaljubljenika u košarku koji se bore za bolji, uspješniji i transparentniji Košarkaški klub Zadar ali i promicanje košarke kao dijela tradicije i građanskog identiteta grada Zadra.

U 2022. godini, prvoj godini djelovanja Udruge, fokus je prije svega stavljen na suradnju s mladima i potpori omladinskom pogonu Košarkaškog kluba "Zadar", kao i drugim mladim košarkašima u gradu.

Kao neprofitna Udruga, u “Gradu košarke” poseban naglasak stavljamo na nezavisnost, transparentnost i volonterizam, ojačane stručnošću naših članova – u svim sferama svoga rada. Funkcioniranje Udruge financiramo u potpunosti od članarina članova i velikodušnih sponzora, a u svojem djelovanju se u svim segmentima vodimo čistom ljubavi i željom za pozitivnim promjenama.

Za dobrobit sveukupne zadarske košarke trudimo se svoja znanja i entuzijazam prenijeti na širu zajednicu kroz seminare, tečajeve,  javne tribine, i organizacijom različitih tipova ostalih aktivnosti za svoje članove i sve zainteresirane ljubitelje košarke i košarkaške djelatnike. Svrha je pritom uvijek edukacija, jačanje i umrežavanje košarkaške zajednice i društva u cjelini.

Kako bi osigurali da se svačiji glas čuje i pomogli da se Košarkaški klub “Zadar”, kao nositelj naše košarkaške zajednice razvija u pozitivnom smjeru, otvoren ka sugestijama i pomoći svojih navijača, čvrsto stojimo iza demokratskih izbora predstavnika navijača u Nadzornom odboru Košarkaškog kluba “Zadar”.

Cilj nam je da Udruga bude glas svih zaljubljenika u košarku, u naš grad i klub te da osiguramo da se Klub razvija u potpunosti na temelju transparentnosti, profesionalizma i stručnosti, na ponos svih onih kojima je najviše stalo. A posebno da doprinesemo dječjem osmijehu u upoznavanju “radosti loptanja među obručima i da (nadamo se) bude odskočna daska za mnogo lijepih sportskih priča.