Priopćenje Udruge navijača Tornado Zadar

Za sve one koji nisu napravili domaći rad i upoznali se s načinom na koji je Udruga Grad košarke trebala dobiti 2 mjesta u Nadzornom odboru KK Zadar – ponavljamo:

Dva mjesta navijača je UN Tornado Zadar IZBORIO svojom borbom protiv politikantstva, netransparentnosti i lošeg vođenja kluba od strane grada. Godinama smo stajali imenom i prezimenom, ispred politike, policije i svih skeptika, boreći se za ideale; iste za koje ćemo se boriti i danas, i sutra.

Udruzi Grad Košarke politika nije poklonila dva mjesta u NO, udruga je osnovana kao mehanizam za demokratski izbor dva predstavnika navijača koje je UN Tornado Zadar izborila još 2017. te ih prenosi na samu udrugu.

UN Tornado Zadar ne želi niti je ikad želio biti dio NO, jednako kao ni Udruga Grad košarke. Jedini i isključivi cilj je demokratski izbor dva najbolja kandidata, s najboljim životopisom i koji udovoljavaju postavljenim uvjetima etike i profesionalnosti, a koje će birati svi građani grada kojima je stalo do kluba i koji članstvom u Udruzi žele pomoći KK Zadar.

S idejom osnivanja Udruge Grad košarke sve političke strane upoznate su na sastanku u Gradu još u srpnju 2021. Zanimljivo, tada smo dobili podršku svih političkih opcija; i pohvale na inicijativi. Što se dogodilo, kada smo to točno počeli smetati, ni sami nismo sigurni; ali saznat ćemo putem, sigurni smo.

Zajednička borba UN Tornado Zadar i Udruge Grad košarke ide u smjeru toga da imamo Nadzorni odbor i Upravu kluba koja odgovara zahtjevima modernog poslovanja, koja je stručna, školovana i s relevantnim radnim iskustvom. Eto, usput, ovim putem pozivamo sve članove novog NO da objave svoje životopise i zajednički plan i program rada za naredne četiri godine svog mandata. Možemo i na javnoj tribini, spremit ćemo i pitanja, ne brinite.

Niste nas zanimali kao politička opcija, kao što nas ne zanima niti jedna politička opcija u gradu. Zanima nas naš KK Zadar i njegova budućnost.  Jednako smo kritizirali HDZ dok je vodio klub, pa se spremite da ćemo i vaš rad u klubu gledati i komentirati. Nemojte nas niti pokušati politički obojati – mi smo zbog HDZ-a bili izloženi torturama dok ste vi šutke promatrali našu borbu sa strane.

UN Tornado podržava i podržavat će rad Udruge Grad košarke, udruge koja predstavlja otvoreno tijelo pozitivnih namjera i raširenih ruku dočekuje dobronamjerne ljude željne pomoći klubu, gradu i košarci. Udruge kod koje ne postoji prepreka da se bilo tko željan doprinosa KK Zadar priključi. Udruge koja nije opozicija nikome osim onome tko ne radi dobro za klub.

Stojimo na raspolaganju za sve buduće akcije i pozivamo sve građane da se učlanjivanjem u novu udrugu pridruže našoj zajedničkoj borbi za boljim klubom.

BISERU SJATI ĆEŠ OPET BESKRAJNO TI