Predstavljamo kandidate za izbore za Nadzorni odbor KK Zadar 2022​

Veljko Niseteo

Možete li nam reći nešto više o sebi?

Zovem se Veljko Niseteo, rođen sam u Zadru 21. listopada 1979., oženjen, otac dvoje djece (Luka i Mia). Po struci sam prvostupnik ekonomije poduzetništva. Cijeli život živim u Zadru (osim tijekom studija) gdje namjeravam i ostati. Nakon završetka studija cijeli radni vijek radim u istoj privatnoj firmi (18. godina). Rekreativno igram košarku do tri puta tjedno.

Koja Vam je bila motivacija za prijavu na izbore za NO?

Najveća motivacija za prijavu na izbore NO bila mi je želja da pomognem svom klubu kroz svoje znanje i ljubav prema gradu Zadru i Košarkaškom klubu Zadar koju su mi od malih nogu roditelji usadili.

Opišite nam iskustvo ili iskustva koja Vas najviše vežu uz KK Zadar, uspomene koje ćete pamtiti, trenutke radi kojih ćete se naježiti.

Najviše pamtim prve odlaske na utakmice Zadra (u Jazinama) s ocem i navijanje Tornada. Jedna od najljepših sportskih uspomena vezana za KK Zadar bila je zasigurno godina 1998. kada se ispred Jazina okupio veliki broj navijača. Bila je to scena za povijest u kojoj su Zadrani svi kao jedan odlučno rekli ne privilegiranju samo jednog kluba u Hrvatskoj. Osim spomenutog, istaknuo bih također i osvajanje ABA lige i prvi Kup Krešimira Ćosića.

Za koje od poslovnih iskustava i znanja smatrate da će Vam posebno pomoći u radu ako postanete član NO-a?

Smatram da će mi iskustvo koje sam stekao kroz dugogodišnji rad uvelike pomoći. Naročito iskustvo vještog organiziranja i planiranja kao i komunikacija s ljudima.

Koja je, prema Vama, uloga Nadzornog odbora u KK Zadar? Što mislite o transparentnosti rada tog tijela?

Nadzorni odbor mora preuzeti veću ulogu u stvaranju bolje organizacije unutar kluba kao i važniju ulogu pronalaženju novih sponzora te kao krajnji cilj pronalaženju strateškog partnera. NO do sada nije imao neku veću ulogo ozbiljnog tijela već je u svemu tome politika bila na prvom mjestu te zbog toga nije ni bilo transparentnosti u radu tog tijela.

Koliko ste upoznati s aktualnim stanjem u klubu i što mislite o trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi, kako sportskoj tako i financijskoj?

Jako sam dobro upoznat s trenutnim stanjem u klubu. Klub je već godinama financijski ovisan isključivo o gradu Zadru što danas u profesionalnom sportu nije moguće te klub kao takav nije konkurentan. Klub se mora vratiti svojim korijenima, a to znači rad i odgoj mladih košarkaša, mora ponovno postati brend koji će privlačiti mlade talentirane košarkaše iz cijele Hrvatske i regije. Financijska situacija u klubu se mora i može popraviti okupljanjem grupe sponzora koji će kroz klub pronaći svoj interes.

Kako zamišljate klub za 4 godine u idealnom scenariju razvoja, a uzevši u obzir realne uvjete koji vladaju danas? Koje su četiri temeljne promjene (1. financijske prirode 2. sportske prirode 3. upravljačke prirode 4. marketinške prirode) koje bi trebalo napraviti da bi se to ostvarilo?

Idealan scenariji je da se kroz naredne 4 godine klub financijski stabilizira. Tu ponajprije mislim da klub postane manje ovisan o gradu Zadru i da se okupi grupa sponzora (5 do 10) koji će Zadar uvesti u bolju sadašnjost, a time i budućnost. 

Sportski gledajući Zadar mora težiti da igra europska natjecanja (FIBA) kroz koja će razvijati mlade igrače i kroz koja će se sponzori reklamirati u Europi. Škola košarke i omladinski pogon KK Zadra mora biti temelj novog Zadra. 

Upravljačka promjena mora biti da grad Zadar i NO KK Zadar pronađu strateškog partnera, ali uz obvezu da grad Zadar zadrži većinski udio te da se ime kluba i grb ne mijenjaju (osim eventualnog dodatka imenu). 

U marketinškom pogledu KK Zadar se samo kroz igranje u Europi može razvijati kao brend i ponovno postati prepoznatljiv kao klub koji stvara mlade igrače.

Kada biste ušli u NO, kako bi se po Vama mogao valorizirati rad i Vas i cjelokupnog odbora? Za koje parametre mislite da ih treba posebno gledati?

Kao što sam naveo u kratkom programu, moj rad se može valorizirati kao i rad cijelog odbora tako da se utvrdi jesmo li ispunili ciljeve za koje se zalažemo. Tu ponajprije mislim na financijsku stabilnost kluba i rad Škole košarke i cijelog omladinskog pogona kluba.

Koja je po vama idealna hijerarhija u procesu odabira direktora, sportskog direktora, trenera i ostalih funkcionera (npr. marketing) u KK Zadar?

NO KK Zadar mora raspisati natječaj za odabir direktora i sportskog direktora, odabir trenera mora biti u domeni direktora kluba i sportskog direktora.

Kako gledate na strukturu vlasništva i upravljanja u KK Zadar u kontekstu trokuta Grad Zadar – privatni investitor (vlasnik) – navijači KK Zadar? Koji je po vama idealan model?

Idealan model je da grad Zadar zadrži kontrolu nad klubom i da se pronađu partner/i koji će kroz investicije u klub pronaći svoje financijske i marketinške interese, a navijači moraju imati mjesto u NO KK Zadar.

Jeste li politički aktivni?

Nisam politički aktivan.