Priopćenje Udruge "Grad košarke"

Poštovani članovi Grada košarke, navijači KK Zadar i cjelokupna javnosti, naša obaveza i odgovornost je oglasiti se u vezi novonastale situacije u KK Zadar.
 
Izneseno je posljednjih dana niz optužbi, neistina i krivih informacija pa je dužnost objasniti našu poziciju.
 
Udruga “Grad košarke” osnovana je među ostalim kao platforma za demokratski izbor predstavnika navijača u Nadzorni odbor KK Zadar.
 
Na izbore se može prijaviti svaka osoba koja odgovara uvjetima natječaja i ta osoba jednom kada je izabrana može i ne mora djelovati po postulatima na kojima Grad košarke počiva ili po uvjerenjima i stavovima svakog člana Grada košarke u aktualnoj godini.
 
Rizik je to demokratskih izbora te ni vodstvo ni članstvo Udruge ne mogu utjecati na osobne odabire predstavnika jer je odmak od jednoumlja koje je godinama vladalo u voljenom Klubu bio jedan od glavnih razloga ovakvih demokratskih izbora.
 
Dodatno, Statutom Grada košarke propisano je da uz okupljanje 1/3 od ukupnog broja članova, isti mogu sazvati izvanrednu Skupštinu i na njoj predlagati promjene u djelovanju Grada košarke te iste dati na glasanje. Time je omogućen mehanizam za utjecaj članova, navijača, zaljubljenika, a apropos svih odluka i aktivnosti s kojima se možebitno ne slažu.
 
U kolovozu 2022. godine provedeni su prvi demokratski izbori za predstavnike navijača u Nadzornom odboru Kluba na kojima su izabrani gosp. Arsen Travica i gosp. Dario Kljajić.
 
Odmak od naših stavova u njihovom se slučaju nije dogodio. Naprotiv, načela transparentnosti, borbe za bolji klub i profesionalizma obilježili su i njihovo djelovanje od samih početaka.
 
Također i više je nego jasno da je Grad košarke nedvosmisleno dao podršku gosp. Davidu Gunjeviću od prvog dana. 
David je dio naše platforme bio i prije dolaska na mjesto direktora, razumio je naše ideje, dao nam prostor i vrijeme i u nemogućim uvjetima zajedno smo slagali priču koja je pomogla da unutar Kluba zapušu neki novi vjetrovi.
 
Pretplate, akcije pomoći, projekti za mlade, konkretne brojke, sati i sati iza zatvorenih vrata, sati koji jasno pričaju o međusobnoj podršci i suradnji koja je postojala.
 
Međutim platforma koja je volonterskim radom stala iza Kluba u marketinškoj pomoći, ne može utjecati na poslovanje Kluba, financije, odnos prema vlasniku i put koji je zacrtan od strane direktora ili Nadzornog odbora.
 
Ukoliko je u njihovoj suradnji došlo do nesuglasica, neslaganja u snazi odluka, tajmingu rezova i načinu poslovanja Grad košarke i njegovi članovi ne mogu i ne smiju utjecati na odluke svojih predstavnika u Nadzornom odboru jer bi time pao i cijeli koncept demokratskog izbora i slobode obrane vlastitih stavova kojim se toliko ponosimo.
 
Davidu i ovim putem zahvaljujemo na svemu što je u ovih osam mjeseci napravio za KK Zadar, on ostaje dio Grada košarke i naše priče jer koliko to nekom nevjerojatno zvučalo svima nama svrha je taj Klub i žalosti što i dalje ima onih koji obmanama i lažima ruše svaki pokušaj konkretne pomoći, a svoju ne daju.
 
I na kraju, našim predstavnicima u Nadzorom odboru i budućem vodstvu KK Zadar želimo da do kraja ustraju na putu kojim smo zajedno krenuli.
 
Pošten, transparentan, naš.
S poštovanjem,
 
Vaš, Grad Košarke