Priopćenje Udruge "Grad košarke"

U petak, 12.5.2023., Nadzorni odbor na čelu sa predsjednikom Dinom Martinovićem i našim predstavnikom Darijom Kljajićem prezentirao je medijima plan za ozdravljenje KK Zadar u nekoliko scenarija.

Identičan plan prezentiran je i većini političkih stranaka u veljači. Plan kojeg su svi prisutni podržali.

Isti su se složili da je iznos od 1 milijun EUR iznos redovnog budžeta iz proračuna uz jamstvo za kredit u istom iznosu potreban da klub kroz 3 godine oslobodi okova (dugova) prošlosti i okrene se temeljitoj rekonstrukciji i zdravom razvoju u svim segmentima.

Nažalost svjedoci smo da je usvajanjem budžeta u iznosu od cca 660.000 EUR (5 mil HRK), odabran scenarij u kojem se zbog političkog kukavičluka i interesa klub gura u stečaj.

Zašto? Zbog činjenice da je od tih 5 mil HRK, 4,4 mil HRK proslijeđeno banci za kredite prethodnih Uprava.
Klub nema ni približno sredstava da podmiri plaće radnoj zajednici i igračima, kojima se već duguje 4 plaće. O dobavljačima kao i dugovima predstečajne nagodbe koji vise “nad glavom” da i ne govorimo.

Ovim putem želimo apelirati da pojedini gradski vjećnici prestanu s populizmom i guranjem sportskog “srebra i zlata” u ponor. Pročitajte još jednom brojke iz financijskog izvještaja koje vam je prezentirano. Tamo je jasno i transparentno prikazano sve sto trebate znati da donesete racionalnu i kvalitetnu odluku za Zadar i Zadrane.

Gospodo, toliko zazivate depolitizaciju kluba, a istog prvom prilikom koristite da vam imena spomenu u medijima. Klub je gradska imovina i vrijeme je da pokažete svoju odgovornost i brigu.

Vama igračka na jedan dan, nama vječna ljubav i najljepši san.

S poštovanjem,
Udruga “Grad košarke”