Novi projekt GK - sportski psiholozi za malde košarkaše

Nakon uspješno provedenih – prvih demokratskih izbora za 2 člana NO, s ponosom možemo najaviti novi projekt Udruge “Grad košarke” koji će se odvijati tokom rujna u našem gradu.
 
Po prvi puta kroz naš projekt mladi košarkaši iz cijele županije i KK Zadar surađivat će sa sportskim psiholozima.
 
Prije nekoliko mjeseci potpisali smo ugovor o sponzorstvu s jednom od vodećih hrvatskih IT kompanija – Infinumom . Oni su prepoznali našu strast, energiju i dugoročne ciljeve u vidu vraćanja imidža grada košarke, promicanja rada s djecom, te organizacijom sportskih i drugih društveno korisnih aktivnosti te su odlučili finacirati ovaj hvalevrijedan projekt.
Projekt će se odvijati u suradnji sa Košarkaškim savezom Zadarske županije, KK Zadar i ostalim košarkaškim klubovima u županiji.
 
U sklopu projekta sportski psiholozi Katarina Martinović i Toni Gauta održat će niz radionica, predavanja i praktičnih vježbi na temu mentalne pripreme sportaša u praksi za roditelje, trenere i sportaše.
 
Putem radionica i predavanja za trenere i roditelje sportski psiholozi će educirati kako biti podrška sportašima prije, tijekom i nakon natjecanja. Radionice na temu komunikacije, samopouzdanja, motivacije, efikasnih postavljanja ciljava samo su neke od tema koje će omogućiti bolju suradnju trokuta trener – roditelj – sportaš te usmjeriti sportaše da iskoriste vlastiti potencijal i napreduju u vlastitoj izvedbi.
Predstavit će također niz mentalnih tehnika i alata pomoću kojih će educirati sportaše kako da preusmjere fokus na izvedbu nakon pogreške, treniraju kvalitetu fokusa i kocentracije pod pritiskom natjecanja. Edukacije i radionice na temu vizualizacije u sportu, postavljanja ciljeva, rad na poboljšanju motivacije, tehnike samopouzdanja, tehnike postizanja optimalne pobuđenosti i mindfulness tehnike pomoći će mladim sportašima da izvedba na natjecanjima bude preslika igre na treningu te da sportaši iskažu svoj potencijal na natjecanjima.
 
Seminari sportske psihologije bit će održani u sljedećim terminima:
 
Igrači (Dvorana Jazine)
10.09 i 17.09
predkadeti u 8:00h, 
kadeti u 10:00h
juniori u 12:00h 
 
Roditelji (Press centar dvorane Višnjik)
 
09.09 i 16.09* u 19:00h
 
*lokacija podložna izmjeni
 
Treneri (Press centar dvorane Jazine)
 
09.09 i 16.09 u 13:00h